Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Toyo Tires på AMTS 2024

14 mars 2024

Från den 22 till den 24 mars 2024 äger AMTS 2024 rum i Budapest. Toyo Tires kommer finnas på plats med en monter igen.

AMTS har ägt rum sedan 2006. Då började mässan på en totalyta på cirka 14 000 m². Sedan dess har evenemanget vuxit till en av de viktigaste trimningsmässorna i Europa med en totalyta på cirka 125 000 m² i år och kommer att välkomna mer än 1 000 bilar under tre dagar i 2024. 

Toyo Tires kommer att närvara på AMTS igen i år tillsammans med AKH. Förra året tog Toyo Tires sin Tread Path till ATMS i en mindre form och var mycket populär bland deltagarna. Det är därför det kommer att finnas en europeisk Toyo Tires Tread Path på AMTS i år igen. 5 legendariska bilar kommer att visas, inklusive en från Japan och en ritktig tävlingsbil från Ring Racing i Toyo Tires design.

 

Men det är inte bara bilar som kan beundras vid montern. I bagaget finns också ett nytt hållbart konceptdäck från Toyo Tires, som visades för första gången på Tokyo Auto Salon 2024 och kan nu beundras på AMTS 2024. Konceptdäcket är tillverkat av 90 % hållbara material. Av dessa är 60 % förnybara material, inklusive styrenbutadiengummi från biomassa, kiseldioxid utvunnen av risskalaska, vegetabilisk olja och polyester från ekologiska råvaror. Ytterligare 30 % av däcket är tillverkade av återvunna material, inklusive butadiengummi från CO2, återvunnen kimrök och återvunnen stållina.

 

Även rallyversionen av Open Country M/T är tillverkat av 50 % hållbara material och testades på Dakarrallyt. Därför kan Toyo Tires koncept med hållbara däck ses som en språngbräda till större användning av hållbara material vid serietillverkning med målet 40 % fram till 2030 och 100 % fram till 2050. Visuellt kommer konceptdäcket genast falla i ögat vid montern på AMTS 2024, eftersom dess sidprofil är inspirerad av teman halvledare och hållbarhet. 

Utöver bil- och däckhöjdpunkterna kommer Toyo Tires återigen erbjuda besökare på AMTS 2024 ett reaktionsspel med möjlighet att vinna priser. Dock är det inte den enda platsen där priser från Toyo Tires kan vinnas. Besökare på AMTS 2024 kan se fram emot en lotteri om en bil i Toyo Tires design på huvudpodiet. 

Senaste nytt