Däcksökning Sök återförsäljare

Om Toyo Tires

I januari 2019 ändrade företaget sitt namn till Toyo Tire Corporation, som återspeglar det faktum att företaget har utvecklats inom sin historia till en nyckelaktör inom mobilitetsbranschen. Det mycket fokuserade företaget är en av världens ledande däcktillverkare med filialer eller agenter i mer än 120 länder världen över. Företaget grundades 1945 och har idag cirka 12 000 anställda och man har sitt huvudsäte i Itami, Japan. Gruppens affärsverksamhet baseras på två kärnkompetenser – däck- och fordonsindustrin. 

2005 grundades Toyo Tire Europe GmbH som gruppens europeiska huvudsäte. Vid denna tidpunkt har företaget haft närvaro i Europa i mer än 30 år, och den nya företagsstrukturen gjorde det möjligt att utveckla starkare, koordinerade försäljnings- och marknadsföringspolicyer i regionen med ökad samverkan med moderbolaget i Japan. 

TOYO TIRES kärnverksamhet är utveckling, tillverkning och marknadsföring av högkvalitativa, högpresterande däck. Det omfattande produktsortimentet innehåller sommar- och vinterdäck för bilar, 4x4 och SUV samt för transportbilar och lätta lastbilar.
 

Nytt huvudsäte i Itami, Japan

 

Försäljningsbaser