Däcksökning Sök återförsäljare

Testanläggningar

Toyo Tires har ett av de mest aggressiva och omfattande testprogram inom branschen. Detta hjälper oss att utveckla och distribuera produkter med konstant hög kvalitet, inklusive enastående säkerhet och prestanda. Förutom dessa testanläggningar och det tekniska centret i Japan, utförs en omfattande realvärldstestning på alla våra marknader världen om. Men testningen sker inte bara på de platser som anges på denna sida.

Vi på Toyo Tires tror också på innovation genom tävling. Därför är vi aktivt involverade i olika motorsporter i hela världen. I detta ingår allt från SPEED World Challenge GT och Touring Car series, som tävlar på kända racerbanor i USA; Dakarrallyt som pågår på en av de svåraste terrängen i världen. Detta hjälper våra ingenjörer i att utveckla och testa prototypmaterial, konstruktions- och prestandakoncept. 

Våra testanläggningar

 • Toyo Tires testanläggning – Miyazaki, Japan
  På Toyo Tires testanläggning i Miyazaki, Japan utför vi höghastighstester, uthållighetstester och bullertester på däck för personbilar, lätta lastbilar och bussar. På anläggningen finns också en testbana för att övervaka och analysera styrstabiliteten hos Toyo Tires produkter. 
 • Toyo Tires testanläggning  Saroma, Japan
  Vinterdäck och åretruntdäck utvärderas på Toyo Tires testanläggning i Saroma, Japan. På anläggningen mäter Toyo Tires ingenjörer noggrant prestandaegenskaperna såsom väggrepp, bromsning och manövreringssvar under krävande verkliga vinterförhållanden. 
   
 • Toyo Tires tekniskt center  Itami, Japan
  Toyo Tires tekniska center i Itami, Japan är ett av de mest avancerade centra för däckutveckling i världen. Det är ett center med modern design, utvecklings- och testningsutrustning, inklusive Flat-Trac II-testmaskin för däck och simuleringssystem på superdator som ansvarar för produkter med designen T-mode.