Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Toyo Tires går med i rallyt Asia Cross Country Rally

23 april 2024

FLEX SHOW AIKAWA Racing with TOYO kommer att delta i rally Asia Cross Country Rally

FLEX SHOW AIKAWA Racing with TOYO kommer att delta i rallyt Asia Cross Country Rally (AXCR). Teamet, som leds av Sho Aikawa, har sponsrats av Toyo Tires sedan 2018. Teamet tävlar med en Toyota Land Cruiser 150 Prado utrustad med Open Country-däck och strävar efter en klassvinst i årets tävling. Bilen kommer att köras av D1GP-föraren Masato Kawabata, som är en erfaren rallyförare. Kawabata tog klassvinst i förra årets XCR Sprint Cup och Rally Hokkaido. Året 2019, första gången han deltog på AXCR, slutade han på andra plats.

AXCR börjar söndagen den 11 augusti och består av 6 rallysträckor på över 1 000 kilometer tvärs Thailand och Malaysia. Loppet, som äger rum sedan 1996, är ett FIA-certifierat cross country-rally.

I år är det den 29:e gången som rallyt pågår. Starten är i Surat Thani, som vetter mot Thailandviken, och loppet tar de tävlande sönderut och in i Malaysia. Tävlingen avslutas i Kuala Lumpur efter att de tävlande kört en totalsträcka på runt 2 000 km. Detta årets utmaning kommer att vara tuff med navigering i berg och tät skog som kräver enastående mobilitet, uthållighet och hastighet.

Toyo Tires använder de data och den kunskap som erhölls från rallytävlingar för att utveckla framtida högkvalitativa, högpresenterande produkter. Utvecklingen bidrar till Toyo Tires policy om “förverkligandet av ett hållbart mobilitetsliv.”

 

Senaste nytt