Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Tillbaka till Ringen

29 maj 2024

Toyo Tires kommer att delta i långdistanstävlingen ADAC RAVENOL Nürburgring 24-timmars. Teamet, Toyo Tires with Ring Racing, kommer att tävla i loppets SP10-klass, som pågår från den 1 juni till den 2 juni.


 Bilder från förra årets långdistanstävling Nürburgring 24-timmars

Teamet kommer att delta med två bilar i tävlingen, båda en Toyota GR Supra GT4 EVO. Bilen 170 kommer att köras av Andreas Gülden, Tim Sandtler och Marc Hennerici. Bilen 171 kommer att ha Takayuki Kinoshita, Heiko Tönges och Michael Tischner bakom ratten. Båda bilar kommer att använda Toyo Tires Proxes-racingslicks som har utvecklats för Nürburgring.

Känd som en av de tuffaste långdistanstävlingarna i världen kommer Nürburgring 24-timmars välkomna 130 bilar i 24 klasser, som kommer att försöka klara av hela det 25 km långa varvet under årets tävling. I år kommer det att vara den femte gången som Toyo Tires har deltagit sedan den första gången året 2020. Teamet kom på första och andra plats i kvalomgången för Nürburgring 24-timmars, som också var en del av 2024 NLS-serien. Nu när teamets självförtroende växer, har alla sex förarna från förra året, inklusive Proxes-varumärkesambassadör, Takayuki Kinoshita, kommit tillbaka för att tävla i årets lopp.

Nästan en kvarts miljon åskådare förväntas titta på tävlingen runtom Nürburgring. De som inte kana vara på plats kan titta på tävlingen live på evenemangets officiella YouTube-kanal: www.youtube.com/@24hnbr

Proxes är Toyo Tires varumärke för prestandadäck. Hela Proxes-sortimentet finns här.

Du kan också följa tävlingen på vårt Instagram-konto @toyotiredeutschland

 

Senaste nytt