Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

FIA Baja-utmaning för Toyo Tires

15 maj 2024

Akira Miura kommer att delta i två FIA Bajas bland de bästa i T1+-klassen.

Toyo Tires kommer att delta i Baja Greece, den andra omgången av FIA World Bajas Cup, och den sjätte omgången, Qatar International Baja. Akira Miura, Toyo Tires Open Country-ambassadör, kommer att köra en Toyota Hilux, förberedd av Overdrive Racing för den grekiska Baja-tävlingen som äger rum mellan den 22 och 25 maj. Han kommer köra bilen igen på Qatar International Baja som äger rum mellan den 31 oktober och 2 november.

 
(Akira Miura, ambassadör för Open Country-serien)                                       (Toyota Hilux tillverkad av Overdrive Racing)

FIA World Bajas Cup är en rally-serie med åtta omgångar som äger rum från februari till november i Europa och Mellanöstern. Denna serie är ett tillfälle för förare att finslipa sin teknik och samla erfarenhet som behövs för terrängrallyn. Många av atleterna som har tävlat i världens tuffaste lopp, såsom Dakarrallyt, fick sin racingkunskap i denna serie.

I samarbete med Overdrive Racing, ett team med många prestationer på Dakarrallyt, kommer Toyo Tires att tävla i den andra omgången av FIA World Baja Cup, Baja Greece, och den sjätte omgången, Qatar International Baja. Teamet kommer att tävla bland de bästa i "Ultimate"-klassen, som officiellt kallas för T1+. Miura kommer sitta bakom ratten av en Toyota Hilux, utrustad med specialtunade Open Country M/TR-däck.

De data vi får kommer att användas för att ytterligare förbättra däckens prestanda på tufft väglag och deras skademotstånd samt ge oss information om hur däckens utveckling för Dakarrallyt framskrider. 
Den medellångsiktiga handlingsplanen, "Medium Plan '21", strävar efter att Toyo Tires-gruppen stärker utvecklingen av sina produkter med unik design och funktionalitet, inklusive Open Country-serien. Vi fortsätter att utnyttja den kunskap vi får genom racing vid vår produktutveckling för att globalt tillhandahålla produkter med högre prestanda och bättre kvalitet och som är mer attraktiva.


■Akira Miura
En rallyförare som tillhör till teamet Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC). 2005 började han sin anställning på Toyota Auto Body Co., Ltd., som driver TLC. Året därefter blev han kartläsare efter att ha ansökt om rollen i en intern rekrytering och deltog för första gången på Dakarrallyt. Han avslutade sin utbildning som förare i tävlingen 2016 och vann fyra gånger i sin klass på Dakarrallyt, 2018, 2021, 2022 och 2024. Hans omfattande erfarenhet och kunskap av terrängrallyn har hyllats och han är aktiv inom många olika områden, inklusive utvecklingen av Toyota Land Cruiser 300-serien och 250-serien. Miura har utsetts som ambassadör för varumärket Open Country i mars 2023.

■Open Country-serien
Open Country är vårt 4x4- och terrängvarumärke avsett för SUV-bilar. Toyo Tires har uppnått många enastående result i internationella tävlingar med bilar utrustade med Open Country och har förfinat däckens hållbarhet och skademotstånd till en hög nivå. Detta framför allt i Nordamerika där stora SUV-bilar är den överlägset mest populära bilen. Däckens höga prestanda och aggressivt däckmönster är mycket hyllade. I Japan säljs däcken som white label-produkter som visar produktens namn och varumärkets logotyp på sidan av däcket på en tredimensionell etikett.
Klicka här för mer produktinformation.
www.toyotires.eu/open-country

 

Senaste nytt