Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Framgång för Open Country i Dakarrallyt

24 januari 2024

Teamet Land Cruiser Toyota Auto Body vinner produktionsklassen

Land Cruiser 300 GR Sport, utrustad med däcken Open Country M/TR, som körs av teamet Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC), har vunnit produktionsklassen på 2024 Dakarrallyt.


(Miura and Barbel collect their trophies)

Toyo Tires har stöttat TLC:s deltagande på Dakarrallyt sedan 2021. Under de senaste två åren har de båda parterna förnyat sitt samarbete med fortsatt stöd för TLC:s deltagande på rallyt. Genom att använda off road-rallytekniken och erfarenheten som utvecklats tillsammans med TLC tillverkade Toyo Tires däck för två Land Cruiser 300 GR Sport. Bilarna utrustades med Open Country M/TR med en specifikation som motsvarar kraven av Dakarrallyt 2024. Toyo Tires utvecklade och levererade denna produkt med nya specifikationer som förbättrar körprestandan på svåra vägar såsom stenområden och öken. Samtidigt använde företaget hållbara material för 50 % av däckets totalvikt för att minska miljöpåverkan.

Dakarrallyt 2024 började i Al-Ula i nordvästra Saudiarabien för att ta sig till målet i Yanbu på västkusten genom 12 specialetapper. Teamet slutförde en totalsträcka på runt 8 000 km, inklusive förbindelsesektionen. I sträckan ingick flera etapper genom sanddyner med branta sluttningar, som var ansträngande för både bilarna och däcken. Open Country-däcken höga prestanda på svåra vägar underlättade körningen, så att de båda TLC-bilarna kunde framgångsrikt slutföra loppet. Akira Miura och medföraren Mayeul Barbet tog första plats och bilen som kördes av Ronald Basso och Jean Michel Polato tog andra plats. Med denna vinst har TLC uppnått sin 11:e vinst i rad i denna klass.

TLC:s chef, Yuji Kakutani, sade: "Eftersom loppet blir svårare varje år, behöver vi, för att vi ska kunna slutföra loppet, däck som kan unyttja bilens prestanda bäst. Till alla i vårt team, inklusive Toyo Tires tekniker – jag är mycket glad att vi kunde samarbeta för att tillsammans uppnå den 11:e vinsten i rad i produktionsklassen." Dessutom sade klassens vinnare, föraren Akira Miura, när han tittade tillbaka på rallyt: "Dakarrallyt 2024 var den tuffaste sträckan jag har någonsin upplevt i ett lopp. Av den anledningen var Open Country M/TR ett perfekt däck tack vare dess höga hållbarhet och körprestanda. Däcken gav stöd och självförtroende till förarna."

Toyo Tires använder sig av erfarenheten av att delta i off road-tävlingar i svåra omgivningar för att förbättra prestandan hos våra däck för pickup-bilar och SUV-bilar. Dessutom strävar vi efter att utveckla produkter och material, stärka våra tekniker, bygga återvinningsteknik för produkter och råmaterial och utveckla alternativa material till miljöfarliga ämnen.  Allt detta för att bidra till förverkligandet av framtidens mobilitetssamhälle.