Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Koncernchef och VD får utmärkelse av den serbiska regeringen

19 februari 2024

Den 15 februari tilldelades koncernchefen och VD:n, Takashi Shimizu, medaljen "Gold Medal of Merit" från Serbiens regering.
 
Ceremonin ägde rum i presidentpalatsen, där presidenten Aleksandar Vučić tilldelade medaljen Medal of Merit and Certificate for Decoration för att erkänna "de betydande bidragen och bedriften för Serbien inom ekonomisk utveckling och resultat som detta medför."

 

 

 

 

 

 

 

Biografi: Styrelseordförande, koncernchef och VD, Takashi Shimizu

Födelsedatum

2 april 1961, Kyotos län

Biografi

April 1985, började arbeta på Toyo Tires

April 2012, koncernchef för Toyo Tire Holdings of Americas Inc.

Januari 2013, chef för  Tire Planning Division på Toyo Tires

March 2014, verkställande tjänsteman på företaget, chef för Tire Planning Division, Tire Business Division

July 2015,  verkställande direktör på företaget, chef för Tire Planning Division, Tire Business Division

November 2015, styrelseordförande, koncernchef och VD på företaget 

Andra roller

2018, ordförande för Japan Automobile Tire Association, ordförande för Tire Fair Trade Council

2020, ordförande för Osaka Rubber Industry Association

2022, ordförande för Japan Rubber Manufacturers Association

Utmärkelser

2023, tilldelades medaljen Medal with Blue Ribbon

Bakrundsinformation

2019 beslutade Toyo Tire Co.Ltd. att upprätta sin första europeiska produktionsbas i Serbien och 2020 påbörjades byggandet av produktionsfabriken på ett enormt markområde i närheten av staden Indja.

Under tiden då COVID 19-pandemin pågick, hölls den banbrytande ceremonin mellan Serbien och Japan på distans, men presidenten Aleksandar Vučić var närvarande på byggplatsen för att uppmärksamma skapandet av nya arbetstillfällen när fabriken tas i drift. Meddelandet från denna tid var att vi ville skapa basen för en ny industri. 

2022 var byggandet klart och driften påbörjades i juli, med en officiell öppningsceremoni som hölls i december. Under denna ceremoni sa koncernchefen Shimizu, "Jag är förvissad om att vi kunde slutföra och ta i drift den nya fabriken på denna plats tack vare den enastående passionen hos regeringens tjänstemän för landets ekonomiska utveckling". "Förutom att snabbt leverera mycket attraktiva produkter och främja den lokala produktionen för lokal konsumtion i Europa, fungerar vi till fullo som en strategisk försörjningsbas för vår huvudsakliga amerikanska marknad och har ett högt egetvärde."
 
President Aleksandar Vučić, som också var närvarande, sa: "Idag är en speciell dag där en dröm som jag och mina japanska vännner har haft i fem år har förverkligats." "Jag är övertygad om att de bästa däcken som tillverkas i Serbien kommer att komma härifrån. "Vi hoppas att de kommer att levereras till hela världen, inklusive marknaderna i Nordamerika och Västeuropa." "Denna fabrik är Toyo Tires enda nyetablering i Europa och dess kvalitet och utrustning tillhör till dem bästa i världen." Presidenten berömde Toyo Tires investering i sitt meddelande genom att säga: "Vi är glada och stolta över att våra medborgares löner stiger."


Fabriken i Serbien är en smartfabrik som använder den senaste tekniken för att visualisera processer och uppnå optimal hantering genom att länka högpresterande utrustning med hög precision. Fabriken tillverkar högpresterande, konkurrenskraftiga däck, som svarar på markandens insikter, inklusive övergången till elbilar.
 
I närheten av fabriksbyggnaden byggdes en testbana med en raksträcka på 720 m och ett varv på 1 690 m, vilket möjliggör snabba utvärderingar i enlighet med rättsliga bestämmelser som stödjer tidsenlig marknadslansering av attraktiva produkter. Anläggningen har en av de störta solcellssystemen i landet installerat med en kraftproduktionskapacitet på 8,4 Mw, som också bidrar till att minska CO2-utsläpp. Medan den lokala produktionen för lokal konsumtion i Europa främjas, försörjer den nya anläggningen även Nordamerika, som huvudmarknad. 
 

I november 2023 samarbetade Toyo Tire Holdings of Europe GmbH, Toyo Tires huvudsäte i Europa, med universiteten i Novi Sad (rektor: Dejan Madic) för att forska om och utveckla hållbara råmaterial, genom att sluta ett avtal om samarbete mellan industrin och den akademiska världen. I framtiden kommer vi att gemensamt driva forskningsresultat inom utveckling av hållbara material inom hela världen.

 

Senaste nytt