Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Lansering i Innsbruck för Toyo Tires och IFSC partnerskap

16 juni 2023

This wI helgen börjar det första evenemanget i Toyo Tyres partnerskap med International Federation of Sport Climbing. Innsbruck-evenemanget är den sjunde omgången av 2023 IFSC Climbing World Cup, som startade i april i år i Hachioji, Japan.

I Innsbruck kommer klättrare att tävla i grenarna Boulder och Lead. Boulderklättring, beroende på kraft och teknik, ställer konkurrenterna mot en låg, upp till 4m hög vägg med flera utmaningar. Den klättrare som löser det största antalet problem i det lägsta antalet försök vinner. Problemen återställs efter kvalomgången för att skapa en ny utmaning för de tävlande i finalen. I finalen har idrottarna två minuter på sig att studera problemen, varefter de hålls isolerade innan de gör sitt "on sight"-försök. Innsbruck är kulmen på årets IFSC Boulder-mästerskap. 2023 års mästare kommer att krönas i slutet av detta evenemang.
 
Medan det är den sista omgången av Boulder-disciplinen, är det den inledande omgången av Lead-diciplinen. I syfte att ta sig till den högsta punkten har idrottarna, säkrade med ett rep, sex minuter på sig att klättra en 15 meter hög, överhängande bana. Precis som med Boulder, får tävlande efter kvalificeringen en bestämd period, i detta fall sex minuter, för att titta på rutten efter vilken de hålls isolerade innan de gör sitt "on sight"-försök.

Toyo Tires har samarbetat med denna spännande sport under 2023 och varumärket kommer att synas över hela banan. Detta är det första evenemanget i det nya partnerskapet, men Toyo Tires blir en viktig och integrerad partner till International Federation of Sport Climbing.

Senaste nytt