Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Förkortad tävling nekar teamet chansen på pallplats

3 juni 2024

Efter den kortaste 24-timmarstävlingen i sin historia slutade Toyo Tires with Ring Racing på femte och sjätte plats i SP10-klassen.

De två Toyota GR Supra GT4 Evo-bilarna var utrustade med Toyo Tires nyaste Proxes-slicks, som utvecklats på Nürburgring. Med regnprognos direkt efter tävlingens start var teamet tvunget skapa en plan för förare och taktiken under morgonmötet, eftersom Proxes-däcken inte har testats så mycket under våra förhållanden, eftersom endast några få omgångar av Nürburgring-långdistanstävlingen kördes i regn.

De två Toyota-bilarna kvalificerade sig på sjätte och 11:e plats bland de 15 bilarna i sin klass. Den ledande bilen med numret 170 kom på sjätte plats, medan bilen med numret 171 kom på elfte plats. Båda bilar påbörjade tävlingen under regn. Mekaniska problem tog bilen nr 170 till depån i cirka 30 minuter och bilen föll till nionde plats och övertogs av den andra bilen, nr 171, som klättrade upp till plats 8 från sin 11:e plats vid start.

Efter reparationerna körde bilnumret 170 i stormande hastighet, tog sig tillbaka till sjätte plats, precis bakom den andra bilen, nr 171, som var på femte plats, innan tävlingen avslutades vid kl 23.23 på grund av att en tjock dimma satt sig äver banan. Dimman var så tjock att tävlingen avbröts fram tilll minst kl. 8 nästa morgon.


Nästa morgon kom och dimman var fortfarande där. Tävlingens chef öppnade depån vid kl. 9.30 och bilarna intog sina platser men teamen fick vänta länge. Beskeden om när tävlingen skulle starta flyttades fram, eftersom vädret inte blev bättre. Slutligen, fyra timmar efter att depån öppnades, vid kl. 13.30 på eftermiddagen, startade tävlingen igen, med 5 formationsvarv efter säkerhetsbilen. I slutet av detta meddelade arrangören att tävlingen skulle avslutas och inte fortsätta alls. Vid kl. 15.05, även innan de 24 timmarna har gått, var den kortaste tävlingen av Nürburgring 24-timmars över och plats 5 och 6 av de två Toyota GR Supra GTs Evo-bilarna fastställdes. Teamet kunde bara spekulera om hur det kunde ha gått.

Bilarna återvänder till Nürburgring om tre veckor för den tredje omgången av Nürburgring-långdistanstävlingen, 69. ADAC Westfalenfahrt, och kommer att hoppas på ett bättre tävlingsväder.

Senaste nytt