Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

President och VD tilldelades Blåbandsmedaljen

2 november 2023

Toyo Tires president och VD Takashi Shimizu tilldelades Blåbandsmedaljen

Toyo Tire Holdings of Europe, (ordförande Kenta Kuribayashi), tillkännager att Takashi Shimizu, styrelseordförande, president och VD för Toyo Tire Corporation, har tilldelats Blåbandsmedaljen under höstens 2023 tilldelning av medaljer.

Hedersmedaljer tilldelas av den japanske kejsaren till de personer som har gjort förtjänstfullla gärningar eller till dem som har uppnått enastående prestationer inom sitt arbetsfält. Hedersmedaljerna tilldelas två gånger per år, den 29 april (på kejsarens Shōwa födelsedag) och 3 november (på kejsarens Meiji födelsedag). 

Herr Shimizu tilldelades denna hedersmedalj som erkännande av hans enastående bidrag till utvecklingen av rörligheten i samhället genom att leda verksamheten inom tillverkning och försäljning av däck och däckkomponenter, samt gummiindustrin i sin helhet, i sin roll som styrelseordförande/president av handelsorganisationer, inklusive Japan Automobile Tyre Manufacturers Association, Inc. (JATMA) och Japan Rubber Manufacturers Association (JRMA).

■ En kommentar från herr Shimizu

“Jag är både hedrad och överväldigad av att motta Blåbandsmedaljen, vilket jag tycker är verkligen mer än jag förtjänar. Jag skulle inte kunna få denna prestigefyllda utmärkelse utan det mest generösa stödet och samarbetet med våra kunder, anställda och alla andra involverade, till vilka jag är vill uttrycka min uppriktiga tacksamhet. 

Sedan jag började på posten som president och VD för Toyo Tire Corporation i 2015 har jag engagerat mig i att bygga om grunden av vår ledning och uppprätta vår närvaro i hela världen. Jag är vill fortsätta ägna mig åt att skapa produkter som skapar spänning och som överraskar och överstiger kunders förväntningar och berikar samhälllet, såsom vårt företags filosofi säger. Din fortsatta vägledning och uppmuntran är mycket uppskattad.”

■ Profilen av Takashi Shimizu, styrelseordförande, president och VD, Toyo Tire Corporation

profile photo_takashi shimizu_231102

Födelsedatum

 2 april, 1961

 Akademisk karriär

 Mars 1985: Examinderad från den ekonomiska fakulteten, universitet Doshisha

Beruflicher Werdegang

April 1985: Beginn der Arbeit bei der Toyo Tire Corporation

 

April 2010: Präsident, Toyo Tire Holdings of Americas Inc.

 

Januar 2013: Abteilungsleiter, Abteilung Reifenplanung, Toyo Tire Corporation

 

März 2014: Verantwortliche Person; Abteilungsleiter, Abteilung Reifenplanung, Hauptsitz der Tire Business Group, Toyo Tire Corporation

 

Juli 2015: Leitender Angestellter; Abteilungsleiter, Abteilung Reifenplanung, Hauptsitz der Tire Business Group, Toyo Tire Corporation

 

November 2015: Chairman, President und CEO, Toyo Tire Corporation (derzeitige Position)

 

■ Ämter in Organisationen und öffentlichen Ämtern

Mai 2018

Präsident, Japan Automobile Tyre Manufacturers Association, Inc. (JATMA) (bis Mai 2020)

Vorsitzende des Tire Fair Trade Council (bis Mai 2020)

Mai 2020

Vorsitzender, Osaka Gomu Kougyoukai (derzeitige Position)

Mai 2022

Präsident, Japan Rubber Manufacturers Association (JRMA) (derzeitige Position)