Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Open Country åker till SCORE Baja 500

27 maj 2024

Open Country M/TR, en racingvariant av 4x4- och terrängdäcket Open Country M/T, kommer att användas för 2024 SCORE Baja 500.

Toyo Tires kommer att samarbeta med fyra team på SCORE Baja 500, som drar igång onsdagen den 29 maj och pågår fram till söndagen den 2 juni. 
Open Country-terrängdäck kommer att sitta på Baja-lastbilar av:
1.    Förra årets Baja 500-vinnare, Bryce Menzies.  
2.    Alan Ampudia, vinnaren av årets SCORE San Felipe 250.
3.    Tavo Vildosola, som tog tredje plats i San Felipe 250.
4.    Nykomlingen, Christopher Polvoorde.
 
(Från vänster: Tavo Vildosola, Alan Ampudia, Bryce Menzies)


SCORE Baja 500 är den andra omgången av mästerskapet SCORE World Desert Championship. Efter att ha smakat på framgången under den första omgången, SCORE San Felipe 250, kommer Toyo Tires försöka att uppnå samma framgång under den andra omgången.


Baja 500 är ett historiskt lopp som äger rum för den 56:e gången i år, och är ett av de tuffaste terrängrallyn i hela världen. Deltagarna startar från Ensenada, på Mexikos halvö Baja California, och måste köra cirka 770 km genom karg öken och steniga bergsområden. För att klara av ostabila vägytor är däcken en avgörande komponent, som kräver hög prestandanivå på tuffa väglag samt hållbarhet.

Toyo Tires kommer att tillhandahplla däcket Open Country M/TR, en racingvariant av 4x4- och terrängdäcket Open Country M/T, som är mycket uppskattat på den nordamerikanska marknaden. Denna produkt och andra däck i Open Country-serien drar nytta av den erfarenhet. som har vi samlat in från terrängrallyn världen om, och som vi utnyttjar för att utveckla våra produkter och förbättra deras prestanda. Med många vinster i SCORE World Desert Championship uppvisar däcket sina enastående egenskaper, såsom förbättrat väggrepp, bromsförmåga samt förmågan att klara av tuffa väglag, kombinerat med en strukturell styrka för en hög skaderesistens.

Du kan titta på förra årets tävling på YouTube.
2023 SCORE Baja500

 

Senaste nytt