Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Toyo Tires installerar ett megastort solkraftverk

30 augusti 2023

Installation av ett megastort solskraftverk vid däckfabriken i Malaysia

Toyo Tires installerar ett megastort solkraftverk med en installerad kapacitet på 14,0 MW på sin däckfabrik i Malaysia, Toyo Tire Malaysia SDN BHD (TTM).

(Vänster: TTM megastort solkraftverk, Höger: Invigning)

För att minska CO2-utsläpp kommer TTM installera*2 det största*1 megastora solkraftverket i staten Perak, Malaysia, på det 96 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnadstaket. Som svar på det framgångsrika slutförandet av den första hälften av konstruktionen hölls idag en jubileumsceremoni med närvaro av Peraks guvernör Saarani Bin Mohamad, administrativa tjänstemän, lokala tjänstemän och affärspartner. Guvernören Saarani kommenterade, "Vi välkomnar Toyo Tires fortsatta fokus på ESG-initiativ för att skapa en hållbar affärsmiljö i Malaysia. Toyo Tire och Solarvest kommer att samarbeta mot en grönare framtid." Systemet ska enligt planerna vara full i drift i december detta år och förväntas generera cirka 19 000 MWh av elektricitet årligen, vilket minskar CO2-utsläpp med cirka 12 000 ton per år. 

TTM togs i drift i maj 2013. Fabriken är utrustad med hög produktivitet och fungerar som en global hubb som levererar högpresenterande däck med excellent enhetlighet*3 inte bara till Sydostasien utan också till Nordamerika, Europa och Japan. Förutom generering av solenergi kommer TTM också jobba på att spara energi vid produktionen för att främja reducering av koldioxidutsläpp i sin affärsverksamhet. 

Under "TOYO TIRE-gruppens hållbarhetspolicy" strävar vi efter att vara koldioxidneutrala vid 2050 och har satt ett mål att reducera omfattningen av 1+2 CO2-utsläpp *4 med 46 % (jämfört med 2019 ) vid 2030. Vi kommer att driva vikten av Toyo Tire-gruppens existens genom att inkludera hållbarhet och ESG som grundsten för vår verksamhetsledning och återföra de ekonomiska, miljömässiga och sociala värden vi har skapat till samhället*4:.

*1 Sedan augusti 2023.

*2 I samarbete med den malaysiska levernatören av förnybar energi Solarvest (https://solarvest.my)

*3: Enhetlighet (balans) av element krävs för däck såsom vikt och styvhet förutom mått
*4 CO2-utsläpp relaterade ttill vår produktionsverksamhet

 
Senaste nytt