Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Seger i D1GP Tanso-slaget

14 maj 2024

Söndagen den 12 maj vann Hokuta Matsuyama sin första soloseger i sin GR Corolla i omgång 2 av årets D1GP vid Okuibuji Motor Park.

I en kaotisk regnvåt tävling kunde Matsuyama i sin Toyota GR Corolla (GZEA14H) besegra alla konkurrenter och ta första plats i Tanso-loppet (sololopp). En annan förare i Team Toyo Tires, Yuki Tano, som började köra D1GP i år, tog andra plats. Den uppåtgående Tano var mästaren D1-Lights-serien 2022.

Hokuta Matsuyama

Team Toyo Toyota GR Corolla

Yuki Tano

Helgen var det första tävlingstillfället för Toyota GR Corolla som byggdes för årets D1GP-tävling. Matsuyama kommenterade sin seger med följande ord: “Jag trodde inte att den skulle vara bra nog för att vinna ett sololopp, men den var enkel att köra, så jag tänkte att jag skulle kunna kvalificera mig och tävla.”

Det visade sig dock inte vara en enkel körning, då Matsuyama utsattes för en motorskada på fredagen och fick köra bilen med mycket stor försiktighet för att skydda sin ombyggda motor, och samtidigt kämpa mot regnet.

Team Toyo Tires atleter, Hideyuki Fujino och Masato Kawata, kvalificerade sig också för (Tsuiso) twinkörningskampen.

I Tsuiso visade Yuki Tano att han var den bästa av Team Toyo Tires förare och tog sig till semifinalen. I en spänd kamp mot Saito i semifinalen hade de samma poäng innan de möttes igen. Då kunde Saito ta sig förbi Tano. Men Tanos prestation räckte ändå till att ta tredje plats på pallen.