Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Toyo Tires förlänger partnerskapet med Toyota Auto Body Team

10 oktober 2023

Toyo stödjer Toyota Auto Body-rallyteamets utmaning att uppnå den 11:e raka vinsten och levererar “OPEN COUNTRY” till fordon som deltar i Dakarrallyt 2024

Toyo Tires fortsätter stötta Team Land Cruiser Toyota Auto Body (TLC) när de försöker uppnå sin 11:e raka vinst på Dakarrallyt i januari 2024 och levererar sina Open Country M/TR till teamets Toyota Land Cruiser 300 GR Sport.

Open Country M/TR är tävlingsvarianten av M/T-seriens terrängdäck för fyrhjulsdrivna bilar som erbjuder mobilitet under extrema villkor.

Dakarrallyt, som hade sin premiär 1979, är en av världens tuffaste off road-rallytävlingar. Deltagare spenderar två veckor med att köra snabbt, navigera i osett terräng i svår ökenmiljö. De tävlande upplever skiftande väder och väglag, från kalla bergområden till brännande öken. 

Tävlingen består av 13 specialetapper på cirka 5 000 km som utmanar de tävlande med att hitta ruttpunkter och ta sig fram i den svåra terrängen.

Toyota Auto Body strävar efter att bygga en ännu starkare bil genom att testa fordon under dessa extrema villkor. Den specialbyggda Land Cruisern som företaget utvecklar och producerar kommer återigen att delta i Dakarrallyt. Med 10 raka vinster i kategorin "produktionsfordon" har TLC skapat historia.

Toyo Tires har stöttat TLC sedan 2021 och trimmar Open Country M/TR för deltagande i Dakarrallyt, förbättrar rallytekniken för terrängkörning och upplevelsen av detsamma. Däcken som tillhandahålls den här gången erbjuder en ännu bättre prestanda på svårt väglag, förbättrad hållbarhet och slitmotstånd. Däcken har också utvecklas för att minska miljöpåverkan med nya hållbara material i gummiblandningen och kostruktionen. 

OPEN COUNTRY M/TR (Specifikation för Dakarrallyt 2024)

Denna produkt uppdaterar Open Country M/TR med 2003-specifikation och har utvecklats för att vara kompatibel med Land Cruiser 300 GR Sport, fordonet som TLC kommer att använda för Dakarrallyt 2024. Däcket är konstruerat för att förbättra hållbarheten och minska vikten och därmed driva prestandan på tufft väglag såsom steniga områden och öken. Med en förbättrad struktur och grundare räfflor skryter däcket med större motstånd mot punkteringar tack vare ökad styvhet. Dessutom förbättras accelerationen tack vare minskad vikt. 
I enlighet med Toyo Tires policy om "realising sustainable mobility" består 50 % av däcket totala vikt av hållbart material. Förutom användningen av butadiengummi och styren-butadien-gummi som tillverkas av biomassa och återvunnen däckfotsvajer, innehåller specifikationerna för Dakarrallyt 2024, som hos vanliga produkter, kiseldioxid med risskalsaska, återvunnet kolpulver, vegetabilisk olja och polyersterfiber av biologiskt ursprung.