Däcksökning Sök återförsäljare

Nyheter

Toyo Tires vinner NLS 1

8 april 2024

Toyo Tires med Ring Racing tar P1 i första deltävlningen och 2:a plats dagen efter i den andra omgången av NLS-långloppsserien.

Toyo Tires, med partner Ring Racing, har vunnit SP10-klassen av den första deltävlingen av Nürburgring Langstrecken-Serie. Loppet, känt som ADAC ACAS Cup, ägde rum på lördagen, den 6 april. 

Toyota GR Supra GT4, som kördes av Andreas Gülden, Tim Sandtler och Marc Hennerici slutförde de 25 varven i det 4 timmar långa loppet med en genomsnittshastighet på 150,1 km/h. Toyo Tires med teamet Ring Racing korsade mållinjen endast 32 sekunder före teamet Aston Martin Vantage av Dörr Motorsport, som kom på andra plats.

Teamets andra Toyota GR Supra, med ambassadören för varumärket Proxes, Takayuki Kinoshita, som en av förarna, tog sig också i mål men kom bara på plats 8, efter att ha fått problem under loppet. Bilen, som visade tecken på en hög framtida prestanda, körde sitt snabbaste varv bara 3 sekunder långsammare än det vinnande teamets racerbil.

Allt förändrade sig under söndagens andra omgång av NSL-serien. Tür Motorsports Aston Martin besegrade Toyota GR Supra GT4 med 65 sekunder och tog första plats. Toyo Tires med Ring Racing, bilnummer 170, fick nöja sig med andra plats.

Under den andra entrén av Toyo Tires och Ring Racing, gjorde bilen med tävlingsnumret 171 ett starkare lopp och slutade på femte plats, endast 3 minuter och 15 sekunder bakom ledningen efter fyra timmar av tävlingskörning. Förutom Kinoshita, kördes bilen av Michael Tischner och Heiko Tönges.

NLS är en långloppsserie bestående av sex tävlingar på 4 timmar var och en 6 timmars-tävling som också finns med i programmet. NLS är alltid en mycket populär tävlingsserie med runt ett hundra deltagare som startar i varje omgång och en stor mängd åskådare som kommer till Nürburgring för att titta på tävlingen.

Mycket råmaterial som användes för tävlingsdäcket är hållbara material. Det senaste Proxes slick-däcket använder vegetabilisk olja, kiseldioxid från risskal och återvunnen däckfotsvajer. Toyo Tires kommer att använda de data och den kunskap som företaget får under långloppserien för utveckling av framtida högkvalitativa, högpresterande produkter. Utvecklingen bidrar till Toyo Tires policy om att “förverkliga en hållbar mobilitet i vardagen.”

Senaste nytt