Däcksökning Sök återförsäljare

Portugisisk rallycross – PTRX

Utmanande, spektakulär, emotionell och laddad med adrenalin: Rallycross Portugal är en av de mest actionspäckade motorsporttävlingarna i Portugal. Efter ett framgångsrikt partnerskap med Rallycross Tyskland, Storbritannien och portugisisk Super 7, har Toyo Tyres 2018 utökat sitt åtagande med Rallycross Portugal. Förutom stor närvaro i media och vid tävlingar, drar Toyo Tires ocskå nytta av tävlingarna och förarnas erfarenhet: "Rallycrosstävlingar ställer högsta krav på förare och däcken. Vi drar fördel av förarnas erfarenhet och implementerar den i utvecklingen av våra offroad-täck", besättar Mike Rignall, Marketing Manager Europe at Toyo Tires, och beskriver bakgrunden till detta nära partnerskap. 

Varje tusendel av en sekund räknas vid Rallycross Portugal – det är vad som gör tävlignarna så spännande för förare och åskådare. Specialfunktionen av den portugisiska tävlingen är de olika klasserna. Förutom klassisk rallycross ingår också kartcross och super buggy. 

Mästerskapet består av åtta tävlingar som äger rum på fem banor i Portugal. Den första rallycrosstävlingen i Portugal skedde 1989. Bara två år senare vann en portugisisk förare, med stöd av mer än 25 000 åskådare, de Europeiska mästerskapen. Sedan dess har rallycrossens supporterbas i Portugal växt stadigt. 

Läs mer på Portugisisk RX