Däcksökning Sök återförsäljare

Italiensk rallycross – RX Italia

 

"Rallycross är vår passion," förklarar Mike Rignall, Marketing Manager Europe på Toyo Tires. Det är varför Toyo Tires inte bara är partner till tysk cochh brittisk rallycross, utan också till italiensk och portugisisk rallycross. Rallycross handlar inte bara om hastighet – kraven är mycket mer varierande. Ändringen av underlaget mellan asfalt och grus kräver allt från både föraren och däcken. 

Italiens rallycross består av sex tävlingar med öppning i offroadarenan i Maggiora. En av tävlingarna delar mästerskapet med det österrikiska mästerskapet och äger rum på Wachauring i Österrike. Toyo Tires är en integrerad del av den italienska rallycrossen – som en utställare vid tävlingarna och inom den italienska rallycrossens PR. Senior European Marketing Manager Mike Rignall lovordar partnerskapet: "Med denna sponsring har vi ökat antalet partnerskap inom rallycross i Europa till fem. Vi arbetar tätt med deltagarna på mästerskapet för att utveckla ännu bättre däck för vägen och terrängen." Partnerskapet med den italienska rallycrossen är den senaste sponsringen av rallycrossmästerskap i Europa. Toyo Tires sponsrar redan det brittiska rallycrossmästerskapet, British Clubman's Rallycross Championship, det tyska rallycrossmästerskapet samt det portugisiska rallycrossmästerskapet. 

Det finns olika specialiteter särskilt i den italienska rallycrossen. Så kallade SXS-fordon (Side by Side-fordon) registrerades för första gången 2019. SXS är små offroad-fordon med kompakt fyrhjulsdrivning  och hög prestanda. Dessa intressanta innovationer gör den italienska rallycrossen till en spännande höjdpunkt för åskådare varje år.

Läs mer på RX Italia